Tästä tulee taas tallipäiväpostaus. Loppuun pari vanhaa kuvaa.

Menin talliin ekan kerran aamupäivällä. Ekaks siivosin Helmin karsinan, ja sittenalotin muut puuhat. Eli alotin kokoomalla ne suitset, joilla juoksutan Helmiä. Siivosin myöskin muutenkin sen pikkukaapin, jossa on Helmin ne kamat, joita ei voi pitää kylmässä.

Sit menin mun yhden kaverin Ainon, kanssa siivoomaan niitä kylmän puolen häkkikaappeja. Alotin ottamalla kaiken pois, ja sit järjestelin kaikki jutut uudestaan. Katoin samalla, et onko jotain sellasia kamppeita, joita en käytä, ja ne sellaset annoin tuntsareille. Vaihdoin myös tässä vaiheessa Helmin sileehuovan.

Sit siistin vielä ne valkoset lootat, joissa Helmin ruoat säilytetään. Sen jälkeen vielä tein ne ruoat, ja laitoin veteen turpoomaan.

Siinä vaiheessa hain viimeinkin Helmin, ja otin siltä märän ulkoloimen pois. Menin tässä väloissä vaihtamaan ridakamat päälle, ja tulin hetken päästä siis takasin talliin.

Sit vaan harjasin, suojitin ja satuloin Helmin. Laitoin sille viltin selkään, kun käveltiin maneesiin. Maneesissa Helmillä oli niin isot tilsat, että kun ei muuta ollu niin mun piti estekannattimella ottaa ne pois.

Ridasin Helmillä taas tosi pieniä (35-50 cm) kavaletteja. Siitä ei taaskaan oo oikeestaan mitään sen ihmeellisempää sanottavaa.

Sit otin Helmiltä nopeesti kamat pois, heitin loimen selkään ja annoin päiväruoat. En viittiny enää kuuden jälkeen pistää Helmiä ulos, kun hepat tulee kuitenkin sisään jo 19.00-20.00 vä'lisenä aikana.

V__A59C.jpg

WP_20170214_17_15_37_Pro.jpg