Tähän luukkuun laitan siitä, millasta Helmin treeni on tavallisesti, sillon kun ei oo kisoja tai valmennuksia. Loppuun laitan sitten esimerkin, millaset Helmin 2 viikkoa vois olla. Kuten huomaatte, tää luukku on taas vuorokauden myöhässä.

Vapaapäivät: Talvella, syksyllä ja aikasin keväällä meen Helmillä vapaapäivinä pikkusen käyntiä (15-30 min). Tää sen takia että Helmi liikkuu kylmällä säällä tarhassa niin vähän. Kesällä en ratsasta Helmillä vapaapäivinä, koska sillon se on laitumella ja kävelee paljon muutenkin. Helmillä on 1 tai 2 vapaata viikossa.

Estetreenit: Hyppään Helmillä maksimissaan 2 kertaa viikossa, mutta useimmiten vaan yhden tai en ollenkaan. Sillon kun meen esteitä, hypätään 75-100 cm korkusia esteitä. Kavaleteiks lasken alle 75 cm korkean esteen, ja isoks esteeks yli metrin esteet.

Koulutreenit: Meen sileetä kaikilla varusteilla vähintään kaks kertaa viikossa, mutta välillä jopa 5 kertaa. Joskus meen Helmillä sileetä vaan satulalla tai riimulla, mutta aika Harvoin. Nimittäin sillon kun mulla on vähemmän varusteita, niin usein sillon vaan kävelytän Helmiä. Ja btw, usein kun sanon sileetä, tarkotan kevyttä koulutreeniä ja kun sanon koulua, tarkotan raskasta koulutreeniä. Tosin tän koulutreenit- kappaleen aikana en tarkottanu sileellä erityisen kevyttä treeniä.

Maastot: Käyn Helmillä ravi- tai laukkamaastossa aika harvoin, talvella ehkä 1 kerta/2 kk. Mutta siis Helmiä se ei haittaa, koska niitä käynti- eli vapaapäivämaastoja meen paljon useemmin. 

 

Nyt sit ne esimerkkiviikot.

Ma: Kävelyä ja ravia kentällä hangessa.

Ti: Kavaletteja, n. 75 cm.

Ke: Kävely=vapaa.

To: Koulua, Helmi jollain hyvällä, suht pienikokosella ratsastuslukiolaisella tunnilla.

Pe: Sileetä, kaikki askellajit nopeesti läpi..

La: Koulua, siirtymisiä ympyröillä. 

Su: Pitkä kävely=vapaa. 

Ma: Sileetä, kaikki askellajit nopeesti läpi. 

Ti: Kävely=vapaa.

Ke: Muutama este, noin 80 cm ja aika vähän hyppyjä.

To: Koulua, harjotusravia ja pohkeenväistöjä.

Pe: Maastossa käyntiä ja ravia.

La: N. 50 cm korkeita pelottavan näkösiä kavaletteja. 

Su: Koulua, harjoitusravia ja siirtymisiä, sekä peruutuksia.

Sit linkki yhteen estetreenivideoon: https://www.instagram.com/p/Bc5UkJilvCH/?taken-by=ponyteam2k17