Nyt tulee ihan tosi tavallisen tallipäivän tosi tavallinen tallipäiväpostaus. Lopuks pari ihan tavallista kuvaa.

 

Eli itseasiassa tää ei ollukkaan ihan tavallinen tallipäivä. Nimittäin ensiks kokeiltiin Helmin kanssa, että se suostuu menemään meidän uuteen koppiin. Sehän menikin oikein hyvin. Muuten ei olis tarvinnu kokeilla, mutta koska siinä ei oo lastaussiltaa, niin sinne on vähän pelottava mennä, jos ei oo tottunut. Sieltä kopista pääsee pois etupurkusiltaa pitkin, ja sen takia ostettiin se koppi. Mutta sit takasin asiaan. Helmihän meni sinne tosi hyvin, tosin alkuun piti kokeilla molemmilla etujaloilla, että onko kopin pohja varmasti turvallinen. Helmi kyllä tykkäs tosi paljon siitä etupurkusillasta. 

Sit menin vaihtamaan ridavaatteet, mut suht pian tulin takasin talliin. Harjasin Helmin aika nopeesti kahdella harjalla, pehmeellä ja tosi pehmeellä ja putsasin kaviot. Laitoin satulan ja suojat, jotka laitoin tänään kaikkiin jalkoihin. Sit laitoin Helmin hetkeks kiinni ja hain ridaloimen, ja sit lämmitin kuolaimet ja suitsin.

Ridasin Helmillä tänään lumisella kentällä, niin saa vähän lisää jumppaa ja voimaa verrattuna ihan normaaliin sileen ratsastamiseen. Siitä mulla ei ookkaan kauheesti kerrottavaa, menin kaikki askellajit ja Helmi oli kiltti. 

Ridauksen jälkeen otin kamat pois ja pistin Helmille sisätoppiksen, koska se ei ollut hionnut. Sen jälkeen tein ruoat ja annoin Helmille ne väki- ja korsirehut, jotka se saa päivällä. Ilta- ja aamuruoat jätin ämpäreihin odottamaan. 

IMG_20171218_192228.jpg

IMG_20171218_192246.jpg

Toi sisätoppis on kyllä tosi likanen, muttei anneta sen haitata.